Asuntotoimistosta ehdotettiin eilen, että jatkaisimme asunnon metsästämistä omatoimisesti. Hommahan on hankalaa, koska on väärä maa ja väärä valuutta...

Meille myös tarjottiin väliaikaista kaksiota Kistasta. Kämppä olisi lokakuun loppuun asti käytössä, jonka jälkeen siitä pitäisi muuttaa pois. Saisi ainakin pelivaraa uuden asunnon hakemiseen. Ainakin asunnon etsiminen olisi helpompaa kuin nyt.

Ei oikein vakuuta toi ruotsalaisten toiminta kokonaisuudessaan. Olemme hakeneet vaihto-ohjelmaan maaliskuussa 2006 ja toukokuussa tuli jo vahvistus opiskelupaikasta. Ohjelmaan hakiessamme haimme samalla asuntoa.

Outoa on, että esimerkiksi asunto vuokrataan jollekkin lokakuun alussa. Luulisi, että kannattaisi optimoida asuntojen täyttöastetta. Nyt ilman meitä ko kaksio olisi tyhjillään 2 kuukautta. Muutenkin olisi reilua, että asunnon saisi sellainen joka sen pystyy aikaisimmin ottamaan vastaan. No ei se HOASinkaan asuntojenjakotapa mikään selkeä ole. Tuuripeliä kaikki tyynni.

Hassua, että joku voi itkeä asuntotoimistolle, että haluaa ottaa asunnon vastaan vasta lokakuussa ja tämän takia muut ovat ilman asuntoa. Aikaisemmin Lauralle tarjottiin asuntoa syyskuusta joulukuuhun, vaikka tarve olisi ollut lähemmäs yhdeksän kuukautta. Kierrättävätkö ne asuntoja 3kk pätkissä, jotta kaikilla olisi tasapuolinen mahdollisuus asua vuokralla pois vanhempien nurkista. Kysyä voi, ovatko ne pelanneet kämpät valmiiksi jo kauan aikaa sitten sulle-mulle periaatteella... 

Oman mausteensa tähän soppaan antaa tietenkin se, että joku oli hävittänyt minun asuntohakemukseni kevään/kesän aikana. Ei siinä valossa voisi olettaa, että olisivat voineet järjestää perheasuntoa minulle ja Lauralle.

Laura laittaa tänään vastauksen Ruotsiin. Toivoa sopii, että homma menee taas askeleen eteenpäin. Eihän muuttoon olekaan kuin alle 2 viikkoa!