Kuten olen varmaan blogissa aikaisemmin kirjoittanut, nykyinen vuokrasopimuksemme loppuu lokakuun lopussa KTH:n asuntotoimiston kanssa. Tänään olimme katsomassa asuntoa, jonka tiedot olimme saaneet asuntotoimistolta.

Soitin eilen vuokraajalle ja sovittiin että tavataan asunnolla kahden aikaan - i två tiden. Olimmekin perillä kaupungin osassa tunnollisen suomalaisen tapaan ennen kello kahta. Vuokraaja oli sanonut soittavansa meille, mutta mitään ei ollu kuulunut hänestä.

Soitin vuokraajalle kahdelta ja tietenkin herätin hänet. Sovittiin, että hän soittaa meille sitten kun on valmis aamu(iltapäivä)toimien jälkeen. Ajatuksiin alkoikin kerääntyä kysymyksiä vuokraajasta. Otimme rauhallisesti ja ostimme jäätelöt. Päätimme kierrellä ja katsellä ympäristöä...

Hieman tähän väliin tietoa asunnosta:
  • Sijaitsee Lilla Essingessä, josta keskustaan ~15 min bussilla
  • Asunnon koko 30m^2 ja vuokra noin 500€/kk
Kaupungin osa on saari Tukholman keskustan länsipuolella, ja siellä asuu noin 3500 ihmistä. Paikka muistutti jotenkin erittäin paljon Lauttasaarta. Katukuvassa näkyi päivällä todella vahvasti ruotsalaiset vanhukset. Suurin osa asunnoista taitaakin olla yksiöitä. Lisäksi saarella oli kauppa ja ravintoloita. Unelma paikka!

185528.jpg
Asunnolta olisi matkaa rantaan noin 50m.

185527.jpg
Idyllisen näköistä aluetta. Huomatkaa seniorikansalaiset!

Asunto olisi unelmapaikalla, sopivan kokoinen ja hintainen sekä viellä oikeaan aikaan tarjolla. Epäselvyys vuokraajan laadusta ainoastaan pelotti. Mitä jos siellä on vastassa joku 18-v pissis, joka yritää vuokrata rahapulassa eteenpäin isin ostamaa asuntoa. "Jaakko!? Jag kan inte skriva ett kontrakt. Kan du göra det för mig? Daa!".

Pelkoa lisäsi viellä vuokraajan lähettämä tekstiviesti: "Om en kvart [ovikoodi] pratar med killen nu". Hoh hoijaa. Oltiin jo odotettu Lilla Essingenissä lähes 45 minuuttia! Kolmelta sitte soitettiin ovikelloa ja oven läpi kuului "Kan du vänta lite!".

Vuokraaja oli noin 30-vuotias nainen, joka vaikutti erittäin mukavalta ja sympaattiselta. Asunto oli tip-top kunnossa. Ilmeisesti hän oli nukkunut pommiin, käynyt aamupesulla ja järjestellyt kämppää. Asunnossa oli myös naisen "min lilla älskling" 14 viikkoa vanha kissanpentu. Vuokra emäntä kertoi muuttavansa Etelä-Amerikkaan töihin ja vuokraavansa tämän takia asunnon.

Tultiin hyvin juttuun hänen kanssa ja juteltiin noin puoli tuntia. Uskon, että olemme unelmavuokralaiset hänelle. Hän kertoi heittäneensä ulos pojan joka oli aiheuttanut ongelmia. Ongelmat oli ilmeisesti olleet aika suuria koska hän sanoi, että juhlia voimme pitää mutta huonekaluja ei saa rikkoa...

Lisäksi hän hehkutti, että naapurit on mukavia eivätkä aiheuta häiriötä. Muutenkin puhui siihen sävyyn, että huolisi meidät sinne asumaan. Sovittiin, että palaamme asiaan ensi viikolla. Tuolloin hänellä on sopimus kirjoitettuna ja käymme sen yhdessä läpi. Pitää muistaa, että mikään ei ole varmaa tietenkään ennen kuin on nimet paperissa...

Illalla sitten oli taas ruotsia. Tuntuu todella mukavalta ja leppoisalta. Sanakokeenkin klaarasin mielestäni hyvin, eikä 50 sanan kirjoitelmakaan tuntunut ylitsepääsemättömältä. Toista se oli yläasteella :)

Huomenna aamulla pitää väsätä markkinointisuunnitelmaa ruotsalaisten kanssa. Huomenna pitäisi päättää aihe (ja tänään illalla pitää ilmoittaa oma mielipide). Aikaa homman tekemiseen on enään 3 viikkoa, niin saa nähdä miten tällä diskuteeraamisella päästään lopputulokseen ja mihin aikaan... Pitää muistaa, että tätähän täältä tulin hakemaan.

Viellä lopuksi ilmoitusluontoinen asia:
  1. Ostimme Lauran kanssa lennot Suomeen. Olemme Seutulan kentällä pe 24.11 klo 13.50
  2. Palaamme Ruotsiin maanantaina 27.11.2006 pHuksiristeilyn mukana. Hytti on jo varattu!