Marraskuu on yli puolenvälin, ja viimeisen viikon aikana lämpölila on pyörinyt 4-10 asteen välillä. Koulussa on ollut aikamoinen kiire, mutta onneksi siihen saa pienen tauon ensi perjantaista maanantaihin. Tuolloin on tosiaan pikavisiitti Suomeen. Tiistaina taitaa tulla karu paluu arkeen laivareissun jälkeen, kun klo 13 on pakollinen venture capital firman luento...

Glögikausi on tosiaan avattu. Paikalliseen tapaan se pitäisi tehdä akvaviittiin, mutta sitä ei nyt tähän hätään ole saatavilla - kiitos System "Systis" Bolagetin joustavien aukioloaikojen (arki 10-19, la 10-15, su kiinni). Seuraavan tyyppisen setin sain aikaan:

Keitetään mausteliemi (10min keitto, sitten siivilöinti)
4dl vettä
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
1tl kokonaisia kaardemumman ytimiä
noin etusormen kolmanneksen osan verran kokonaista inkivääriä
pomeranssin kuorta about saman verran kuin inkivääriä

Siivilöityyn liemeen liuotetaan sitten noin 1dl sokeria ja 1½tl vanilijasokeria. Siihen lopuksi 1/3 pulloa punaviiniä. Smaklig glögtid!

Jotta voi oppia jotain ruotsalaisesta alkoholipolitiikasta, voi katsoa "svenska näringsliv":n videon aiheesta. Full Like a Kastrull!