Viikonloppun oli Lauran kanssa tarkoitus käydä ostamassa jotakin todella ruotsalaista keittiöön, kun muuttokin takaisin Suomeen lähestyy. Hakusessa oli entisen Ruotsin kuningattaren, Sigvard Bernadotten, muotoilema Margrethe kulho. Siis kyseessä on yksi Ruotsalaisen muotoilun helmiä, jota ruotasalaiset jaksavat aina hehkuttaa. Laadukkaalle ja nätille kulhollehan on aina käyttöä.

590786.jpg
[Skål!]

Kaupassa sitten huomattiin, että kulho onkin tehty melamiinistä. Siis kysessä olikin todellinen avaruusajan tuote, joka ei kuitenkaan kestä mikroaaltouunia. Vaikka tuote on muotoiltu alunperin 1950-luvulla, ja mikroaaltouunit tulivat käyttöön 1970-luvulla, ei vuonna 2007 saa kyseistä tuotetta mikronkestävänä. Mikrohan on juuri tehty lähes sitä varten, että voin tai margariinin voi leipoessa sulattaa kätevästi mikrossa samassa kulhossa missä taikinanteko tapahtuu.

Tämä kulho näyttää kuvastavat todella paljon kaikkea ruotsalaista. Käsittämätön hehkutus ensin siitä miten hieno, perinteikäs ja erinomainen jokin asia on. Sitten kun sitä pitäisi käyttää tai asiaan tarkemmin tutustuu, niin sieltä aina löytyy jotakin, joka on perustavanlaatuisesti pielessä. Niinkuin tämä leivontakulho: erinomainen, mutta sitä ei voi käyttää nykypäivän leipomisessa...

590799.jpg