Nukuttiin sitten pitkään. Kuten Laura kirjoittikin, niin tarkoitus oli tänään opiskella omatoimisesti. Ei opiskeltu.

Käytiin pankissa. Vuokran maksupäivä alkoi kolkutella uhkaavasti eikä verottajalta ollut viellä tullut tilin avaamiseen tarvittavaa henkilönumeroa. Kuitenkin niiden pitäis vaihtareille avata tili ilman ko. numeroa, niin hermo petti ja mentiin Nordeaan jonottamaan. Tietenkin klo12, kun kaikki viime vuosituhannella elävät olivat maksamassa kassalla laskuja ja tekemässä tilisiirtoja. Vaikka pankissa / virastoissa on tullut asioitua täällä aikaisemmin niin nyt pankin mamma jakoi kortit aivan uudella tavalla pankki-asiakas-kielimuuri-rajapintaan. Puheesta / jutuista ei saanut mitään selvää. Lopulta selvisi, että jos se avaisi nyt meille tilit ilman henkilönumeroa, niin se joutuisi avaamaan meille ihan uudet tilit sitten kun meillä olisi ne henkilönumerot. Liian hankalaa sille. Kompromissiin päästiin sillein, että saatiin maksettua tiskillä vuokrat ilman eri palvelumaksuja - viime vuosituhannen tapaan.

Iltapäivällä olikin markkinoinnin luento. Ainakin motivaatio lisääntyi huomenna alkavaa ruotsin tuntia kohtaan. Lauran blogissa on seikkaperäisempi kuvaus luennosta, mutta ei sen sisällöstä. Voi niitä paikallisia opiskelijoita, joiden harjoitusryhmään mennään hiekottamaan. Tietenkin eri ryhmiin jotta maksimoidaan vahingot.

Illalla pyykättiin. Pesula on ilmainen ja hulppea. Koneita paljon ja varauskirjat tyhjiä. Kerralla pitää reteesti varata aina 2 konetta kerrallaan. Vähempään ei annata mahdollisuutta...

Huomenna sitten alkaakin ruotsi. Kurssi on illalla alkaen klo 17 kestäen yhdeksään asti. Hyvä rutistus tiedossa... Sitä ennen tietenkin omatoimista opiskelua :)