Lauantaina muutimme suurimmat tavarat pois: mm. sängyt, sohvan, lipaston ja kirjat. Muutto sujui nopeasti ja kohtuu kivuttomasti. Kiitoksia kaikille, jotka olivat auttamassa!

Nyt asumme Lauran vanhempien alakerrassa. Tuntuu siltä, että elämä olisi nyt kuin ravaamista hotellien auloissa ja lentokenttien loungeissa. Istumista sohvilla ja lehtien lukemista. Viikonloppuna tosiaan olimme yötä minun vanhempieni mökillä, joten aikamoista jetset-elämää on tämä... Eiköhän sitä nopeasti kotiudu mihin tahansa. En ole viellä oikein sisäistänyt sitä, että muutto on viikon päästä ja oma asunto on käytännössä asumiskelvoton.

Asuntotoimistosta ei ole viellä kuulunut mitään. Laura oli koululla jutellut kaverimme kanssa, joka oli ollut poikaystävänsä kanssa vaihdossa Tukholmassa viime syksynä. Asuntotoimiston toiminta ei ole muuttunut ilmeisesti miksikään vuoden aikan. Hänen poikaystävänsä oli joutunut vaihto-opiskeluvuoden aikana muuttamaan useita kertoja. Ajattelen ehkä liian insinöörimäisesti joten voin olla väärässä. Mielestäni asuntotilannetta muuta ainakaan parempaan suuntaan, jos ihmisille annetaan 3kk sopimuksia ja sitten kierrätetään porukkaa asunnoista toisiin. Luulisi, että vuokra-asuntoja ja halukkaita vuokraajia olisi kohtuullisen sama määrä vuodesta toiseen. Tietenkin asuntoja on vähemmän kuin niitä tarvitseviä. Ehkä asuntotoimistolla on kiire koko ajan kun ne etsivät ihmisille uusia asuntoja 3kk välein pysyvien ratkaisujen sijaan... Mene ja tiedä. Ensi tiistaina näillä näkymin minut ja Lauran voi tavata Slussenin siltojen alta majoituuneena. Kunnon 70-lukulaista siirtolaismeininkiä! Nyt tuntee kuuluvansa niiden satojentuhansien suomalaisten joukkoon, jotka ovat lähteneet paremman elämän perässä Ruotsiin :)

Asunnosta voisi itkeä vaikka kuinka paljon. Taitaa tämä blogi jo antaa minusta kuvan kauheana valittajana ja itkijänä. Toivon mukaan en sitä ole, enkä sellaiseksi tule. Ehkä viimeaikoina ei ole tapahtunut mitään muuta mielenkiintoista :)

Huomenna kuitenkin järjestämmä Lauran kanssa anti-tuparit. Teemana on "lähde mukanasi enemmän tavaraa kuin sinulla oli tullessa". Lähinnä "tavara" tarkoittaa biomassaa ja ruokatarvikkeita. Kutsut lähti tänään, joten aika extempore idea. Viinakaapin on oltavavtyhjä huomisen jälkeen. Tuhottavaksi on ainakin skumppaa, kossua, minttua ja likööreitä (mm. riga balsamia). Kämppä on lähes tyhjä, joten biletystilaa on ja musiikkia voi soittaa kovalla jos haluaa. "Turha uhkailla valituksilla, kun meitsit vaihtaa maata!" tai "Valittakaa vaan Tukholman bostadsbyråseen!"

Jos tunnet, että minä tunnen sinut ja sinä minut eikä sinua ole kutsuttu, niin ilmoittele itsestäsi!