Astiat on jo laitettu kaappeihin ja mankassa soi Virve Rosti. Laura ei tunnusta, että se on muutanut Tukholmaan. Sen mielestä olemme muuttaneet yksiöön Vantaalle...

Tosiaan asunto on kalustettu ja tavarat suurinpiirtein paikallaan. Huonekaluja on liiaksi kanssa, koska asuntotoimisto on toimittanut tänne kalusteet kahdelle henkilölle. Kämppä on 23m^2 yksiö, joten lattiapinta loppuu kesken jos tänne levittää 2xkirjoituspöytää ja 2xkeittiöpöytää. Täältä kuitenkin puuttuvat sängyt. Ihan hyvin toimittu asuntotoimistolta. Jotenkin tuntuu, että näiltä (ruotsalaisilta) puuttuu jokin käytännön ajattelua ja järjestelyjä ohjaava geeni. Asuntotoimisto toki lupasi hoitaa ylimääräiset kalusteet pois... Toiminnan tasosta kertoo myös se, että avaimia hakiessa meiltä puuttui minun avaimet. Saimme hoidettu avainkortin ja avaimen minulle. OK, mutta perjantaina oli tullut avaimet minulle antaneelta mammalta postia, että avaimet voi hakea perjantai klo 21 mennessä tai maanantaina. Ihme, että ne saa asuntoja ylipäätänsä kenellekkään hoittua. Paikanpäällä asioidessa hommat hoitui fiksusti ja ihmiset olivat mukavia.

Kämppä sijaitsee 15min metromatkan päässä Tukholman keskustasta. Asunto on 6 kerroksessa ja alakerrassa on Tukholman suurin galleria-ostoskeskus. 125 kauppaa, 30 ravintolaa, 11 elokuvasalia, hotelli ja meidän asunto. Ihan kätevä. Eilen puuttui viinipullonavaaja (System bolaget myös alakerrassa) niin tarvinnut avata pulloa vippaskonsteilla vaan tarvitsi vain laittaa kengät jalkaa ja kipaista Claes Ohlsoniin. Avot.

Nyt kun on netti toiminnassa, niin pitäisi tarkistaa nettipankista paljonko on rahaa palanut. Tuntuu, että paljon. Ainakin ruotsalainen kansantalous on saanut lisää ulkomaalaista pääomaa rattaisiinsa. Mun viimekesän palkan taisi maksaa kuitenkin ruotsalainen yritys joten minun osalta ruotsi ei saa suurta potkua kansantalouteen... Rahaa on palanut varsinkin hostelliin, (ulkona)syömiseen, fikaamiseen, vaatteisiin ja huushollin hankintoihin.